Varaus- ja peruutusehdot 

Nämä varaus- ja peruutusehdot koskevat sekä verkkopalvelun kautta itse tehtyjä että puhelimella ja asemien asiakaspalvelun kautta tehtyjä varauksia. 

Ehtojen hyväksyminen

Tekemällä varauksen vakuutat tutustuneesi näihin varausehtoihin ja hyväksyt ne. 

Ajoneuvon tiedot

Varmista, että varausjärjestelmän tarjoamat ajoneuvon tiedot täsmäävät ajoneuvoosi. Varmista myös, että olet syöttänyt ajoneuvosi rekisteritunnuksen oikein. 

Palvelujen valinta

Varausjärjestelmästä voi valita määräaikaiskatsastuksen tarvittavin lakisääteisten mittausten kanssa tai ilman mittauksia. Jos olet teettänyt tai olet aikeissa teettää tämän mittauksen toisaalla katsastukseen mennessä, voit siis valita tuotteeksi vain määräaikaiskatsastuksen. Tällöin tarvitset mukaan katsastukseen todistuksen muualla tehdyistä päästömittauksista. Todistus on voimassa 3 kuukautta sen antohetkestä. 

Varaus ja vahvistus

Varaus katsotaan sitovaksi silloin, kun se on vahvistettu ja olet saanut varausvahvistuksen. Tämä voi tapahtua suullisesti tai sähköisesti varausjärjestelmän kautta sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä. 

Varauksen maksaminen

Verkkovaraukset ennakkomaksajan etuhintaan edellyttävät palvelun maksamista ennakkoon, verkkomaksuna. 

Normaalihintaisten varausten maksun voi suorittaa palvelupisteessä katsastuksen yhteydessä. 

Maksun kirjautuminen voi viedä aikaa pankista ja maksutavasta riippuen 1–3 päivää. Jos varaat ja maksat ennakkoon aikaa lähitulevaisuuteen, tulosta tai varaudu esittämään kuitti maksustasi katsastuksessa. Arkistointitunnuksen sisältävä kuitti toimii virallisena maksuvahvistuksena. 

Kuluttaja-asiakkaille on tarjolla laskuvaihtoehto verkkovarausjärjestelmän kautta aikaa ostettaessa. Laskuvaihtoehto edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä. Maksutavan tarjoaja voi lisätä maksun päälle omat käsittely- ja laskutuskulunsa. Ehdot ovat kerrottu kyseisen maksutavan yhteydessä. 

Asemillamme käy maksuvälineenä suomalaiset pankkikortit, yleisimmät luotto- ja maksukortit. Kaikilla asemilla käy maksuvälineenä myös käteinen. 

Varauksen siirtäminen ja muokkaaminen

Varatun ajan voit siirtää varauspalvelussamme (kts. varausvahvistus viesti) tai asiakaspalvelumme kautta. 

Alennusten yhdistäminen

Alennushintaisiin aikoihin ei voi yhdistää muita alennuksia tai tarjouksia. 

Katsastukseen saapuminen

Varaamasi palvelu pyritään aloittamaan varausvahvistuksessa mainittuna aikana. Ilmoittaudu kuitenkin asemalla toimistossa n. 10 minuuttia ennen varattua aikaa. Näin varmistat pääsysi katsastukseen ajallaan. 

Peruutukset ja ennakkomaksujen palautukset

Ajanvaraukset ilman ennakkomaksua

Ajoneuvot, joiden kokonaispaino enintään 3500 kg tulee peruuttaa viimeistään 2 tuntia ennen varattua aikaa. Näin ollen emme veloita varauksesta aiheutuneita kuluja.  

Ajoneuvot yli 3500kg sekä rekisteröinti- ja muutoskatsastukset tulee peruuttaa 24 tuntia ennen varattua aikaa. Näin ollen emme veloita varauksesta aiheutuneita kuluja.  

Ennakkomaksujen palautukset

Ensisijaisesti maksetun varauksen voi vaihtaa toiseen ajankohtaan, veloituksetta. Siirto on tehtävä vähintään 2 tuntia ennen varausta. Maksettu varaus on voimassa siirrosta lukien 2 viikkoa.  

Jos haluat perua maksetun ajan, saadaksesi maksun takaisin, peruutus tulee tehdä palvelukortin kautta, jonka saat varauksen vahvistettuasi sähköpostilla tai tekstiviestillä. Voit ottaa yhteyttä myös puhelinpalveluumme 0207 959 890 (ma-pe 8.30-16.00). Sekä palvelukortin että asiakaspalvelumme kautta voit siirtää varauksen sinulle sopivaan ajankohtaan. Palautamme ennakkomaksun, mikäli peruutuspyyntö on tehty vähintään 2 tuntia ennen varasta 

Mikäli asiakas ei saavu katsastukseen varattuna aikana, emme valitettavasti palauta ennakkomaksua. 

Jos olet varannut ja maksanut katsastusajan ja muutat sen mahdolliseen edullisempaan ajankohtaan, ei alkuperäisen ja uuden halvemman varaushinnan erotusta palauteta. 

Verkkovarausjärjestelmän maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä Dekra Katsastukseen. 

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta