Tutustu sähköautoosi paremmin uudella akkutestillämme!

Varaa aika

Sähköauton akkutesti

DEKRAn sähköauton akkutesti auttaa sinua saamaan kokonaiskuvan autosi akun kunnosta.

Ota selvää sähköautosi akusta! Testimme mittaa nopeasti ja luotettavasti autosi akun jäljellä olevan kapasiteetin.

Sähköautojen ja plug-in hybridien markkinat jatkavat kasvuaan ja yhä useammat autoilijat nauttivat päästövapaasta kulkutavastaan. Toiset odottavat innokkaasti puhtaamman ja vihreämmän tulevaisuuden rantautumista myös käytettyjen autojen markkinoille. Sähköauton omistajana tai tulevana omistajana, sinun tulisi kiinnittää erityistä huomiota autosi sydämeen: akkuun. Kun tiedät sähköautosi akun kunnon, pystyt pidentämään sen elinkaarta ja tekemään parempia päätöksiä sähköautoa myydessä tai ostaessa.

Kokeile DEKRAn sähköauton akkutestiä ja saa kokonaiskuva akkusi kunnosta! Sen kesto on vain 15 minuuttia ja saat luotettavan kokonaiskuvan akkusi jäljellä olevasta kapasiteetista ja suorituskyvystä – kolmannen osapuolen lähteeltä, johon voit luottaa.

Nopea

Yksikään testi ei ole nopeampi: Saat kokonaiskuva hybridi- tai sähköauton akun kunnosta vain 15 minuutissa ja tulokset sähköpostiisi.

Riippumaton

Staattisen ja dynaamisen testin tuloksia verrataan laajaan tietokantaan käyttäen DEKRAn patentoitua algoritmia. Näin tulokset akun kunnosta ovat luotettavia ja tiivistetty ymmärrettäväksi raportiksi.

Läpinäkyvä

Emme ole riippuvaisia auton valmistajan tai automyyjän datasta – meidän asiantuntijamme työskentelevät itsenäisesti ja suorittavat ainutlaatuisen, varmennettavissa olevan ja patentoidun testin reaaliaikaisilla testin aikana kerätyillä tiedoilla.

Miksi sinun tulisi tietää sähköautosi akun kunnosta?

Aivan kuten älypuhelimen akku menettää kapasiteettiaan ajan myötä, niin tapahtuu myös sähköauton akulle.

Elinkaarensa aikana, hybridi- tai sähköauton akku käy läpi eri ikääntymisen vaiheita. Ensimmäisessä vaiheessa akku on täysin uusi ja siinä on täysi kapasiteetti, eli se on optimaalisessa kunnossa. Toisessa vaiheessa, akku vähitellen ikääntyy ja menettää kapasiteettiaan. Kun sähköauton akun kapasiteetti saavuttaa alle 80%, se siirtyy kolmanteen vaiheeseen ja sen kunto alkaa heikkenemään nopeammin. Omistat sitten sähköauton tai suunnittelet sellaisen ostamista, on tärkeää tietää akun kunto jotta pystyt käyttämään sitä mahdollisimman tehokkaasti niin pitkään kuin mahdollista.

DEKRAn sähköauton akkutesti antaa sinulle kokonaiskuvan akkusi kunnosta.

Kun auto on upouusi, täydessä kapasiteetissa ja täysin ladattu, voit odottaa saavasi maksimaalisen toimintasäteen. Kun akun kunto vähitellen heikkenee, akun lataus voi edelleen olla 100%, mutta jäljellä oleva kapasiteetti – ja täten toimintasäde – on alhaisempi.

 

 

 

Miksi DEKRAn testimenetelmä on erilainen?

Sähköautojen akkutestimme ei ole vain nopeampi kuin mikään muu saatavilla oleva testi, mutta se noudattaa myös ainutlaatuista lähestymistapaa. Sen sijaan, että testimme luottaisi akun kunnon dataan joka on saatu muilta osapuolilta, tai saatu pelkästään staattisella testauksella, meidän testimme mittaa erilaisia sähköauton akun tietoja, kuten sähkövirtaa ja jännitettä kuormitettuna, esimerkiksi nopean kiihdytyksen aikana.

Kuitenkin todellinen innovaatio piilee näiden tulosten luokittelussa. Sitä varten käytämme laajaa tietokantaa, joka sisältää perustietoja jokaisesta automallista. Nämä perusparametrit koostuvat omista testituloksistamme, jotka on kerätty monenlaisissa olosuhteissa. Suorittaessamme sähköauton akkutestin, arvioimme testin tuloksia verraten niitä tyyppikohtaisia parametrejä vastaan patentoitua algoritmia käyttäen, joka on validoitu arvostettu RWTH Aachenin yliopiston toimesta.


Responsive YouTube VideoMiten säilytät sähköautosi akun hyvässä kunnossa? 3 vinkkiä sähköauton akun hyvään käyttöön

Ajotyyli: Tasainen ajaminen ja aggressiivisen ajokäyttäytymisen välttäminen ajaessa auttavat säilyttämään akun kapasiteetin.

Pysäköintiaika: Jos suunnittelet autosi pysäköimistä pidemmäksi aikaa, varmista että akkusi lataus on keskitasolla. Vältä myös autosi pysäköimistä suoraan auringonpaisteeseen.

Lataussuunnitelma: Akun syväpurkaminen voi olla yhtä haitallista akulle kuin sen täyteen lataaminen. Myös nopea lataus heikentää hitaasti akkusi kapasiteettia.

Varaa aika akkutestiin:

Akkutesti sähköautoille alkaen 99€.

Ajankohtaista

Akkutestiin soveltuvat automallit

Soveltuuko sähköautosi akkutestiimme? Lisäämme jatkuvasti uusia sähköauto- ja plug-in hybridi-malleja testattavien automallien luetteloomme.

Katsastuksen hyödyt turvallisuudelle ja ympäristölle

Auton katsastaminen säännöllisesti on ympäristö- ja liikenneturvallisuusteko

Uudet tuulilasinpyyhkimet takaavat hyvän näkyvyyden

Kevät on hyvää aikaa vaihtaa uudet pyyhkijät. Mistä voit tietää, että on aika vaihtaa uudet sulat?