Katsastuspalveluiden edelläkävijä – Vuodesta 1925

Tervetuloa tutustumaan DEKRAan, maailmanlaajuiseen turvallisuusalan yritykseen, joka on ollut edelläkävijä moottoriajoneuvojen teknisissä tarkastuspalveluissa jo vuodesta 1925. Lue lisää historiastamme ja nykyisistä palveluistamme.

DEKRA:n Synty

Vuonna 1924 tehtailija Hugo Stinnesillä oli visio moottoriajoneuvojen vapaaehtoisesta teknisestä tarkastuspalvelusta. Tämä idea muuttui todeksi kesäkuussa 1925, kun Berliinissä perustettiin Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein, eli Saksan moottoriajoneuvojen tarkastusyhdistys. Yhdistyksen tavoitteena oli alusta alkaen tukea jäseniään, kuten huolitsijoita, kaikilla tarvittavilla tiedoilla moottoriajoneuvojen turvallisuudesta ja teknisestä kunnosta. Alusta lähtien DEKRAn palveluihin kuuluivat tekniset testit ja neuvonta jäsenille sekä arviot tuomioistuimille ja vakuutusyhtiöille.

Sittemmin DEKRAn katsastustoiminta on kasvanut ja kansainvälistynyt. Nykyään DEKRA tarkastaa maailmanlaajuisesti 30 miljoonaa ajoneuvoa vuodessa, mikä on enemmän kuin mikään muu organisaatio. Toiminta on myös kansainvälistynyt. Tällä hetkellä toimimme aktiivisesti 26 maassa eri puolilla maailmaa, Ruotsista Etelä-Afrikkaan, Yhdysvalloista Uuteen-Seelantiin.

Maailmanlaajuinen turvallisuusalan edelläkävijä

Autoalalta alkunsta saanut yritys kattaa nykyään laajan kirjon turvallisuusalan palveluita. Tänä päivänä DEKRAn palveluvalikoima kattaa moninaisia tarkastus-, testaus- ja sertifiointipalveluita. Voikin sanoa, että toimimme kaikilla elämän osa-alueilla “tien päällä, työssä ja kotona”. Suomessa DEKRA palvelee katsastusasiakkaiden lisäksi yritysasiakkaita mm. energia-, rakennus- ja teollisten tuotteiden valmistuksen aloilla.

DEKRAn katsastustoiminta Suomessa sai alkunsa vuonna 2021. Tällä hetkellä katsastusasemaverkostomme kattaa toistakymmentä katsastusasemaa Itä-, Etelä- ja Varsinais-Suomessa. Olemme sitoutuneet kasvattamaan ajoneuvojen katsastusliiketoimintaamme Suomessa. Liikenneturvallisuus riippuu teknisesti hyvässä kunnossa olevista ajoneuvoista, ja määräaikaiskatsastukset ovat keskeinen keino varmistaa, että ajoneuvot ovat turvallisia. DEKRAlla on lähes vuosisadan kokemus tältä alalta, ja olemme ylpeitä maineestamme luotettavana ja rehellisenä kumppanina.

Lisätietoa

DEKRA Suomesta ja teollisesta tarkastustoiminnastamme voit lukea lisää osoitteesta www.dekra.fi.
DEKRA konserniin voit tutustua täällä: www.dekra.com